Årsmöte och konsert med Quilty & Andy Irvine – svensk superkvartett möter irländsk legendar

Äntligen är Quilty tillbaka hos oss i Falun!

Denna gång i gemensam konsert med Andy Irvine.

Kvällens upplägg:

  • Årsmöte 18.00 (mer info och inbjudan kommer)
  • 19.00 öppnar serveringen med mat och dryck från Gott och Reco samt mingelmusik/jam med Plastic Paddy
  • 20.00 Konsert med Quilty och Andy Irvine 

Betalning vid entrén eller förköp dina biljetter här: https://6951.shop.textalk.se/folkmusikens-hus-konserter-kurser/konsert-quilty-irvine?fbclid=IwAR3d9X0MzY69RbKbm-pa-fpqVszfAKFfmegMsWim-954H5Z3T-TM7iE7nlg

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Nu bjuder Quilty in Andy Irvine till nya musikaliska möten och turnéer i Sverige och utomlands.

Musikerna

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Dag Westling – sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle

Dag har grundat Quilty 1993 tillsammans med Gideon Andersson. Båda har ett gemensamt förflutet i symfonirock-bandet Tribute från Norrköping 1983-87. Studier i klassisk gitarr på Ljungskile folkhögskola 1990-91. Medlem i irländska kvintetten Eitre tillsammans med Esbjörn Hazelius 2003-2010. Emigrantvise-projektet. Thousands Are Sailing tillsammans med folksångerskan Maria Misgeld 2012-2015. Dag spelar banjo på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Parallellt med Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson – bouzouki, bodhran, mandolin, sång

Gideon grundade 1982 symfonirock-bandet Tribute från Norrköping tillsammans med Josef Rhedin. Studerat komposition på Arvika folkhögskolan 1990-91. Diverse turnésamarbeten med Sofia Karlsson och gjort projektsamarbeten med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Gideon driver en egen musikskola i Oslo.

Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr

Esbjörn är känd från Jul i Folkton, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från sina samarbeten med Sofia Karlsson. Han har spelat i Ale Möller Band, gjort turnéprojekt med irländske gitarristen John Doyle tillsammans med Lisa Långbacka m.fl. Esbjörn är en flerfaldigt prisbelönt och internationellt erkänd artist, och han har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Staffan Lindfors – kontrabas

Staffan har varit medlem i Quilty först från 1997 till 1999. Återförenades 2018 med Quilty permanent i samband med Quiltys 25-års jubileumsturné. Under åren som Staffan inte var medlem i Quilty har han medverkat vid inspelningen av albumen ”I´m Here Because I´m Here” och ”Apples in Winter”. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, han är en av Ian Carr´s Various Artists, medlem i Falu Folkband, men mest känd är han kanske som basist i Östen med Resten.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus. Fri entré för medföljande assistent/ledsagare. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Från och med 2024 kommer entrén till alla våra evenemang på Kulturhuset att ske genom dörrarna på Teatergatan 5, dvs längst in vid vändplanen.

 
 

Datum/Tid
Datum - 22 mar 2024
18:00 - 23:45

Plats
Kulturhuset tio14 (i rum 1 - gamla restaurang Elsborg)

Kategori