Barnföreställning: Vintersaga

 

 

“Mitt i natten väcks Klara av en okänd röst. Vem är det som ropar på henne och varför är det så bråttom? Snart märker Klara att det här inte är en vanlig natt och att skogen är full av mystiska väsen. Innan hon vet ordet av är hon iväg på sitt livs äventyr…”

I barnföreställningen Vintersaga får vi följa med Klara och hennes nyfunna vänner Lussekatt, Staffan stalledräng och den vita älgen Ferdinand under lucianattens magiska timmar.

För en stund förvandlas salen till ett vinterlandskap där gamla sägner blandas med den nutida luciatraditionen och berättelsen ramas in med nyskriven musik på sång, fiol, flöjt och gitarr.

Vintersaga tar med barnen på en högkvalitativ musikalisk och scenisk upplevelse där den svenska folkmusiken får ta plats. Föreställningen bjuder på mystik och många olika uttryck med ett budskap om att tro på själv.

Vintersaga är en berättelse av Felicia Eklöf, Alma Eriksson och Anna Hoogland som träffades vid studier på Musikhögskolan Ingesund.

Med deras brinnande intresse för barn och musik blåser de liv i sagan om Lucia och de traditioner som hör till. Föreställningen riktar sig till barn mellan 6-10 år gamla och är ca 45 minuter. 

Följ med på ett spännande äventyr under årets längsta natt! 

Datum/Tid
Datum - 30 nov 2019
11:00 - 12:00

Plats
Gamla Elverket

Kategori