Folkmusikcafé: Esbjörn Hazelius & Johan Hedin

Hazelius & Hedin är en färgstark duo som med briljans, innerlighet och driv skapar musik som fängslar och berör. Repertoaren omfattar allt från medeltida ballader, sjömanssånger, kärleksballader till instrumentala danslåtar. Duon har senaste åren skördat stora framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen, även utanför genregränserna. De uppträdde t ex under Polarprisgalan 2012 där de hyllade Paul Simon och Yo-yo Ma med Paul Simons låt “April Come She Will”. Samma år bjöds de in av Tomas Ledin, ett samarbete som ledde till att Esbjörn engagerades som producent på Tomas Grammis-vinnande skiva ”Höga kusten”. Duon medverkade under våren 2014 på turnén över hela Sverige.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol och gitarr
Multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har medverkat i Jul i Folkton, spelat i band som Quilty och Eitre. Han var musikalisk motor bakom Sofia Karlsson i flera år. 2009 släppte han sitt soloalbum. 2010 kammande han hem priset för Bästa Utgåva på Folk & Världsmusikgalan. Senaste året har Esbjörn varit artist in residence på Musikhögskolan i Malmö. Han är också konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival på Hesselby slott.

 

Johan Hedin – sopran- & oktavnyckelharpa, cittern och sång
Johan Hedin är nyckelharpspelare och låtskrivare. Han är förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Johan är aktiv som medlem och initiativtagare till folk/barockensemblen Silfver och världsmusikgruppen Bazar Blå. Han framträder också tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam och har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson m.fl. Johan har spelat in ett tjugotal plattor varav två soloalbum i eget namn.

Lyssna här: https://www.youtube.com/watch?v=WLj1GiuPZH0

Kvällens program:
18.00 – 19.00 Kortkurs: Lär dig dansa slängpolska med Magnus Samuelsson
19.30 – 20.30 Konsert – Hazelis & Hedin
20.40 – 23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Sahlström, Brandin, Ivares och Nordfors, med rötter i Dalarna, Hälsingland och Uppland spelar det traditionell folkmusik, inga konstigheter, bara bra och otroligt svängigt till dans. Vi får även chans att lyssna/dansa till Hazelius & Hedin. Kvällen avslutas traditionsenligt med Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

 

 

 

Datum/Tid
Datum - 28 aug 2015
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori Inga Kategorier