Folkmusikcafé: Per Gudmundson, Ola Bäckström & Ale Möller

Tre folkmusiklegendarer på en och samma scen! 

 

 

 

 

 

Per Gudmundson – fiol, säckpipa
Ola Bäckström – fiol
Ale Möller – div instrument 

 

Tre folkmusiker som har spelat det mesta – och med de flesta. Deras vägar har ofta korsats under åren, men att alla tre står på scen samtidigt hör inte till vanligheterna. 

Ale Möller och Per Gudmundson har turnerat världen runt i gruppen Frifot. Ale och Ola Bäckström har ett gemensamt förflutet, bla i Simon Simonsons kvartett. Per och Ola har ett tätt samspel sedan många år. Men som trio på scen var det premiär förra sommaren på Orestämman i Furudalsbruk. 

”Det här måste vi göra om”, var trions spontana känsla efter den konserten. Och nu gör de om det i Falun, fast förstås inte riktigt lika som förra gången, det blir det aldrig. Konsert och spel till dans bjuder de upp till!

Kvällens upplägg:
Kl.18-19 Kortkurs i spel: Ebba Åslund lär ut några favoriter från Särna-Engerdal
Kl 18 Restaurangen öppnar med dagens husman och dagens soppa, öl, vin, kaffe mm.
Kl. 19.30 Konsert med Ale Möller, Per Gudmundson & Ola Bäckström
Kl. 20-45 – 23.30 Lyssna eller dansa till spelmän: Klara Fönster (Ebba Åslund, Lars Ljungström och Mats Fogel), Ale, Per & Ola samt Konservatoriefolk.
Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Efter konserten: halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Tillgänglighet: Geschwornergårdens konsertlokal ligger i bottenplanet. Det finns ramp in till lokalen, inga trösklar eller trappor inomhus. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

 

 

Datum/Tid
Datum - 29 nov 2019
18:00 - 23:30

Plats
Geschwornergården

Kategori