Folkmusikcafé: Rydvall & Mjelva

Prisbelönt svensk/norsk superduo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Rydvall & Olav Luksengård Mjelva.

Den svenska nyckelharpisten Erik Rydvall och hardingfelespelmannen Olav Luksengård Mjelva från Røros är bland de främsta folkmusikerna i sin generation. Deras debutalbum som duo, Isbrytaren, utkom 2013 och fick strålande kritik i såväl Sverige som Norge. Den följdes av skivan Vårdroppar och i februari 2019 släppte de sitt tredje album, Vårvindar friska, som avslutar trilogin.

 

Rydvall och Mjelva är två virtuosa och nyfikna musiker med starka rötter i sina respektive traditioner. Erik är bland annat känd från prisvinnande folkmusiktrion Nordic. Olav har medverkat som studiomusiker på fler än 30 skivor och är en ofta anlitad dansmusiker, både i Norge och utomlands.

 

Kombinationen nyckelharpa och hardingfela är ovanlig, vilket beror på att repertoarerna och spelstilarna i grunden är olika. Men duons musik låter både självklar och spännande.

Och nu är de på releaseturné i Sverige och Norge för sitt tredje album.

– Efter några år av förberedelser har det äntligen blivit dags för skivsläpp, och vi ser väldigt mycket fram emot att komma ut och spela live!

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens upplägg:
Kl. 18-19 Kortkurs i spel med Jon Holmén: polskor från Boda.
Kl. 18 Restaurangen öppnar med dagens husman och dagens soppa, öl, vin, kaffe mm.
Kl. 19.30 Konsert med Erik Rydvall & Olav Luksengård Mjelva.
Kl. 20-45 – 23-30 Lyssna eller dansa till spelmän: Konservatoriets elever tillsammans med lärarna Ola Bäckström och Jon Holmén, Rydvall & Mjelva samt Jakob Ainegren.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Tillgänglighet: Geschwornergårdens konsertlokal ligger i bottenplanet. Det finns ramp in till lokalen, inga trösklar eller trappor inomhus. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 30 aug 2019
18:00 - 23:30

Plats
Geschwornergården

Kategori