Folkmusiknatta 12 november

Folkmusiknatta är Dalarnas och Faluns roligaste inomhusstämma med musiker från när och fjärran och musik på och från fyra scener!

Kom dit – Alla är där!

Som vanligt är en sal vigd till dans, även om du naturligtvis kan hitta dans i andra lokaler också. Och musiken har en sällan skådad men härlig bredd.

 

Kvällen inleds kl 18 med en dansworkshop med Anna Öberg, sen är det fest, kalas och klackarna i taket hela kvällen!

 
 
 
 
 
 
 

Program

 

Folkmusikens hus i samarbete med FaluFolk musik&dans med stöd av Bilda GävleDala och Falu kommun.

 

Välkommen på kurs i väntan på Folkmusiknatta! I år erbjuder vi inte mindre än fyra kurser för den nyfikne.

 

Sånger och sångstilar från balkan med Jill Ann Johnson
Kl 10-16 En kurs för dig som är sugen på att sjunga sånger från balkanländerna såväl om kärlek och längtan, livliga sånger till dans men också skojiga sånger. Vi leker lite med stilar och stämmor. Kom du som aldrig testat förut men också du som lockats av balkansång förut.
Jill Ann Johnson är Dalarnas förmodligen kunnigaste om sång från Balkanländerna och har en pipa som få överträffar.

 

Danskurs med folkdanspedagog Anna Öberg och spelman Olof Misgeld
Kl 11-17 Den här kursen vänder sig till dig som inte har någon erfarenhet alls av att dansa men också till dig som dansat en del förut. Anna är en mästare på att hitta rätt nivå för alla. Enkelt kan man också säga att polska är en pardans som numera lever mer i storstäderna i Sverige än ute på landsbygden och att den sina rötter i Polen, därav namnet. Folk har dock dansat polska runt om i Sverige sedan 1600-talet.

Munspelskurs för nybörjare med Emma Eriksson
Kl 10-13 Den här kursen vänder sig till dig som inte har någon erfarenhet alls av att spela munspel men som längtar efter traktera just det lilla behändiga instrumentet. Du behöver inte heller ha med ett eget munspel utan det ingår i kursavgiften.

 

Låtspelskurs med Gustaf Melén
Kl 14-17 En kurs för dig som spelat en del och är nyfiken på låtar efter de framstående spelmännen Carl Herman Erlandsson från By och Hans Andersson från Torsång. En bonus är att Gustaf efter gedigna fiolstudier är en hejare på att reda ut frågetecken runt hur själva fiolspelandet går till. Ta med dina klurigaste teknikfunderingar så får du svar!

 

I väntan på Folkmusiknatta kan du gå ut på stan och lyssna på kul och bra musik i Bergströms- och Falan-galleriorna, eller varför inte vara med och jamma själv på någon pub!? Vill du höra Dalarnas Ungdomsspelmanslag så tar du dig till Faluns bibliotek.

 

Bergströms galleria
kl 13-16 Här kan du höra akustiska grupper som Bullermyren, Skogsstiernan, SväFa med Åke Wänn med flera.

 

Falan
kl 13-16 Här kan du höra mindre konstellationer med spelmän som t ex Andrea Lätt och André Lökken; Duo Hedman/Ekman; Emma and the sidekickers m fl.

 

Biblioteket
kl 14 Dalarnas ungdomsspelmanslag ger en fartig konsert!

 

Kings Arms
kl 14-17 Här är det irländskt jam som gäller. Plastic Paddy hälsar alla som vill lira irländska låtar välkomna!

 

Bishops Arms och Kopparhatten
kl 15- ca 18 Ta med eget instrument för här kan du lira själv eller så kommer du för att sätta dig ned och lyssna. Skönt efter en shoppingtur kanske eller som uppladdning inför Folkmusiknatta.

 

Datum/Tid
Datum - 12 nov 2016
00:00 - 00:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori