Midvintervaka med Tetra och Kaja

En världsmusikalisk julebrygd – vi är så stolta att tillsammans med Folkmusikens hus presentera en Midvintervaka som får natten att vända mot dag.

Grupperna Tetra och Kaja

Med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar kokas en rykande het julebrygd på karibiska, nordiska, grekiska, arabiska och östeuropeiska tongångar. Traditionellt och nyskrivet, internationellt och lokalt, text, musik, sång och dans om ljus som betvingar mörkret. En föreställning för alla ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande, stretande decembersjälar!

 

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som funnits några år och som båda har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar i sin ordinarie repertoar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra som delar med sig till varandra av sina sånger av främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung. Nu har grupperna slagit sig ihop för att göra något alldeles nytt och eget!

Tetra reser, leker och dansar med sina röster! Möt arabisk och grekisk ornamenterad sångstil, Haitipuls och nordiskt gung. Efter Tetras egna recept med rytmiska vokalkomp, säregna röstklanger och vackert slagverk ifrån fyra väderstreck.

Maria Stellas – sång och slagverk
Ingrid Brännström – sång och slagverk
Sanna Källman – sång, cello och slagverk
Anna Ottertun – sång och slagverk

Östeuropeiska tongångar i botten med mustiga lager av filmisk konstmusik, svensk folkton, tango, fransk vals och improvisation. Kaja mutar in en unik plats på världsmusikkartan där tradition och invention samverkar.

Camilla Åström – dragspel och sång
Livet Nord – fiol, altfiol och sång
Daniel Wejdin – kontrabas

Konsert i två delar med paus och servering. Njut en julmezetallrik, speciellt skapad för denna kväll, för endast 85 kr! Den kan förbokas på Folkmusikens hus samtidigt med biljettköp.

Biljetter: 250 kr, 200 kr (medlem FaluFolk, Folkmusikens hus samt med Dt-Tidningskortet) 100 kr (studerande)

Förköp: Folkmusikens hus och Turistbyråer i Dalarna
Vill du veta mer om Midvintervaka och lyssna på grupperna Tetra och Kaja: www.midvintervaka.se

Vill du hjälpa oss att sprida föreställningen bland vänner och jobbarkompisar?
Här kan du hämta PDF för utskrift -Midvintervaka

Datum/Tid
Datum - 9 dec 2012
18:00 - 20:30

Plats
Kristinehallen

Kategori