Avslutningskonsert med Musikkonservatoriets folkmusikelever

Musikkonservatoriets folkmusikelever

För alla er som går på Falufolks evenemang är det gamla bekanta som står på scenen på söndag, eleverna som varit vårt husband på föreningens folkmusikcaféer. Nu får de tillfälle att spela ut hela sitt register på en alldeles egen konsert. Missa inte den, om några veckor tar terminen slut och eleverna flyger iväg på nya äventyr.

Konserten bjuder på delar av den musik de sysslat med under terminen, De blandar och ger, traditionell folkmusik och nyskriven, solistiskt spel och ensemblespel.

På den eftergymnasiala påbyggnadsutbildningen går fem elever.  Emil Ridderstolpe och Anna Karlsson har fiol som huvudinstrument, Hampus Odlöv, bosoki,  Shamiram Adam och Maja Andersson, sång.

På den nystartade gymnasieutbildningen går två elever, Ebba Hellsten och Vega Nordkvist, båda har fiol som huvudinstrument.

Kort om utbildningen: Folkmusiklinjen drivs av Folkmusiken hus på uppdrag av Musikkonservatoriet Falun. Den är en ettårig eftergymnasial, förberedande för högskolestudier.

Kl 14.00 ger jazzlinjen sin avslutningskonsert, så söndagen kan bli en heldag för den uthållige och bredörade musikkonsumenten

Fri entré. Hjärtligt välkomna!

Datum/Tid
Datum - 3 jun 2012
18:00 - 20:00

Plats
Gamla Elverket

Kategori