Vokal Total – sånghelg med dans

En totalt vokal sånghelg helt utan musikinstrument med Visnätverket för Folklig Sång och Kårebockens Trallarlag som värdar.

Kårebockens trallarlag sjunger till dans. Foto: Jers Eric Robertsson

Kårebockens trallarlag sjunger till dans under Folkmusiknatta 2011. Foto: Jers Eric Robertsson

VokalTotal är ett årligen återkommande offentligt evenemang med oackompanjerad folklig sång i form av konserter, visstugor, dans, kurser, sång- och danslekar, balladdans m m. Idén är att samla sångare som uppträder a cappella ca fem minuter var och på så sätt skapar en mosaikartad konsert av vitt skilda folkmusikaliska uttryck. Initiativtagare var Åsa Grogarn Sol i Göteborg.

2012 flyttar VokalTotal till Falun, efter att ha varit i Göteborg i flera år. Det sker som en del av en visnätverksträff.  Visnätverket för Folklig Sång är ett riksomfattande nätverk för aktiva vissångare, som leds av ESI med Agneta Stolpe som samordnare.

Lördagens program inleds med visstuga och efter kvällens konsert blir det allmän dans till trall av medverkande sångare. Under fredag kväll dessutom cirkel- och långdansmagi med sång. En helg utöver det vanliga!

Fredag  5 okt kl 19.00
Kom och DANSA suggestiv långdans, ringdans, sångdans, kvaddans o balladdans.

Medlemmar ur Visnätverket lär ut hur man dansar långdanserna och vi sjunger med i omkvädet med en ledare som själv sjunger alla verserna. Även urgamla ringdanser där vi alla sjunger en kortare låt.   M.m..
Inträde: 50 kr

Lördag  6 okt kl. 15-17
Kom, lyssna och SJUNG med i VISSTUGAN  (gratis inträde)

Lördag 6 okt kl. 19.00
Totalt vokal folklig sång – KONSERT där vi får lyssna till en kavalkad med vitt skilda musikaliska uttryck med sångare ur Visnätverket, som har var sitt kort sånginslag.
Ca 20.30 börjar DANSEN till sångare eller sånggrupper som trallar till dans.
Inträde: 100 kr

FaluFolk arrangerar denna sånghelg tillsammans med Erik Sahlström Institutet (ESI),  Dalarnas Spelmansförbunds Sångsektion och Kårebockens Trallarlag.

Datum/Tid
Datum - 5 okt 2012 t.o.m 6 okt 2012
19:00 - 22:30

Plats
Gamla Elverket

Kategori