Barnföreställning: Snickar-Janne med Jeanette Eriksson

Snickar-Janne – en riktig hantverksmästare!

Det knackar på dörren. In kommer en blåklädd filur med spretigt hår och en penna bakom örat. Det är Snickar-Janne, som ska laga stolarna i lokalen. Barnen möts av Snickar-Janne, som kommer bärandes på en stor låda med verktyg och annat som behövs i arbetet. Snickar-Janne är en pratsam filur, som gärna berättar om sig själv och sina fina verktyg. Snickar-Janne öppnar glatt lådan för att visa, men det är något som inte stämmer. I lådan ligger något annorlunda. Det ser mer ut som ett tennisracket. Eller vänta…kanske en visp? Snickar-Janne är mycket fundersam. Kanske är det någon av barnen som vet vad det är för något som ligger i lådan. Det visar sig att innehållet i verktygslådan är en fiol, och Snickar-Janne och barnen hjälps åt att förstå hur instrumentet fungerar.

Så småningom fylls rummet av musik när Snickar-Janne drar stråken över strängarna. Snickar-Janne spelar olika sorters musik; klassisk, folk- och popmusik, och pratar med barnen om hur man kan känna sig när man hör olika typer av musik. Musik som barnen känner igen varvas med musik som de får uppleva kanske för första gången. Alla känslor är tillåtna under tiden Snickar-Janne spelar loss på sin fiol.

Föreställningen är skriven och spelas av violinisten och riksspelmannen Jeanette Eriksson. Jeanette arbetar både som soloartist och i olika konstellationer och är utbildad vid Högskolan för scen och musik, Göteborg. En säregen och gränsöverskridande musiker, oupphörligt på jakt efter nya vägar. Kombinationen av olika stilar ger ständigt upphov till nya musikaliska uppslag och barnföreställningen Snickar-Janne är en klassiker i barnmusikvärlden.

Föreställning kl. 11.00 och 14.00

Datum/Tid
Datum - 8 okt 2022
11:00 - 15:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori