Folkmusikcafé: Ale Möller

Multimusikant och världsmusikpionjär- i unik solokonsert!                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale Möller bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik, som fascineras över musiken men också själva rörelsen genom landskapet. För det Möllerska känns igen i drivet. I lusten. Där finns nästan alltid en taktdel eller ton som vill vidare. Få kan som Ale Möller skapa glädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant – en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med det han gör.

Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken och Dalarnas låtspelstradition. Ale Möller spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn.

Ale Möller har hittills medverkat på ett hundratal skivinspelningar, antingen i eget namn eller som medlem i olika konstellationer; Filarfolket var en av de första. Vid uppsättningen av teaterpjäsen Den stora vreden hade Ale Möller det övergripande ansvaret för musiken och orkestern, vilken resulterade i bandet Hedningarna. Han var också tillsammans med Jonas Knutsson kapellmästare för Stockholm Folk Big Band, som senare blev Ale Möller band.

Ale Möllers egen orkester – Ale Möller Band – skivdebuterade 2004 med den Grammis-belönade cd:n Bodjal. Där ingår medlemmar från fyra olika kontinenter. Ale ingår även i ett antal andra musikgrupper, bland annat gruppen Frifot, med Lena Willemark och Per Gudmundson. Samarbetet med den skotske spelmannen Aly Bain har bland annat resulterat i två cd-skivor. Fler Aleprojekt är Ale Möller trio med Mats Öberg och Olle Linder, bluesmötet med amerikanen Eric Bibb och norrmannen Knut Reiersrud samt Jul i Folkton med flera svenska folkmusiker.

Nu kommer han till Falun för en unik solokonsert!

Kvällens program:
18.00–19.00 Visstuga med Anna Hallpers: ”en blandning av tramsiga, roliga eller bara lite konstiga visor”. Alla välkomna!
18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – Ale Möller
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Mora spelmanslag, Ale Möller med vänner samt vårt husband Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset.                                              Betala gärna inträdet med Swish: 123 098 72 55

 

Datum/Tid
Datum - 30 sep 2016
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori