Folkmusikcafé: Anna Ekborg Hans-Ers

 

 

Anna Ekborg är en av den yngre generationens mest framstående folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloartist och som ensemblemusiker i bland annat den grammisnominerade stråktrion Northern Resonance. 

 

 

Foto: Paulina Torbjörnsen 

 

 

 

2021 släppte hon det kritikerkrossade debutalbumet SOLO där hon med stor integritet, nyfikenhet och med inspiration från tidigare generationers spelmän djupdyker i Rättvikstraditionen. Albumet utsågs samma år till ”Årets Soloalbum” av Lira Musikmagasin, vann pris för ”Årets Folkmusik” på Manifestgalan och Dalecarlia Music Awards samt blev nominerat till en svensk Grammis. 

Anna är uppvuxen i Falun och började tidigt att spela folkmusik. Genom mentorer som Ellika Frisell, Mikael Marin, Hadrian Prett och Per Gudmundson, samt gamla arkivinspelningar, har honöver tid byggt upp en gedigen repertoar och bär med sig en otrolig låtskatt. 

Med ett medvetet och djupt rotat fiolspel utforskar hon musikens gränser och låter nya influenser få spelrum när hon sätter sin personliga prägel på låtarna.”

Nu kommer hon till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Datum/Tid
Datum - 31 mar 2023
17:30 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori