Folkmusikcafé: Anna Ekborg

Prisad folkmusikkomet återvänder till Falun

 

 

Anna Ekborg är en av den yngre generationens mest framstående folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloartist och som ensemblemusiker i bland annat den grammisnominerade stråktrion Northern Resonance. 

 

Foto: Paulina Torbjörnsen 

 

 

 

2021 släppte hon det kritikerrosade debutalbumet SOLO där hon med stor integritet, nyfikenhet och med inspiration från tidigare generationers spelmän djupdyker i Rättvikstraditionen. Albumet utsågs samma år till ”Årets Soloalbum” av Lira Musikmagasin, vann pris för ”Årets Folkmusik” på Manifestgalan och Dalecarlia Music Awards samt blev nominerat till en svensk Grammis. 

Anna är uppvuxen i Falun och började tidigt att spela folkmusik. Genom mentorer som Ellika Frisell, Mikael Marin, Hadrian Prett och Per Gudmundson, samt gamla arkivinspelningar, har hon över tid byggt upp en gedigen repertoar och bär med sig en otrolig låtskatt. 

Med ett medvetet och djupt rotat fiolspel utforskar hon musikens gränser och låter nya influenser få spelrum när hon sätter sin personliga prägel på låtarna.”

Nu kommer hon till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen Gott & Reco öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18 -19 Kortkurs i spel med Per Gudmundson med fokus på låtspelet i Rättvikstrakten. Vi lär känna några spelmän och fördjupar oss i stilmedel som ger låtarna färg och karaktär.

18.15 -19 Barnworkshop: Rytm och sång från andra kulturer: med Bajo Kohring och Edris Jafo, musik- och instrumentallärare med bakgrund i Syrien och Tyskland.           Välkomna alla barn från 4 år! Gratis!

19.30 – 20.30 Konsert med Anna Ekborg

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Konservatoriefolk, Tobbes kök samt Anna Ekborg.  Jamma med andra spelsugna.

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Endast swish, inget förköp.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 31 mar 2023
17:30 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori