Folkmusikcafé: Bjäran

Explosivt samspel och scenglädje!

 

 

 

 

 

 

 

Christian Cuadra, Mattias Mårtensson, Magdalena Eriksson och Peter Bonde – Bjäran!

Bjäran presenterar svensk folkmusik som bryter genregränser på ett nyskapande sätt. Deras hängivenhet till sväng och sinnesintryck har skapat ett alldeles eget musikuniversum. På folk- och världsmusikgalan i februari 2014 kammade Bjäran hem priset som årets nykomling och veckan efter släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Ack ve”.

Gruppen har under de senaste åren haft stora framgångar och turnerat runt om i Sverige och delar av Europa. Fiol, saxofoner, gitarr och slagverk strålar samman i tunga riff och snirkliga melodier. Nyskriven musik varvas med folkmusikalisk trad från Ångermanland, Medelpad och Jämtland.  2016 släppte de sitt andra, självbetitlade album som fick fina recensioner. I höst väntar turnéer i USA, Tyskland och Belgien.

”Snygga melodier, synkoperade strängriff och kluriga slagverksostinaton är genomgående företeelser på Bjäran, som är ett album som växer för varje lyssning i takt med att jag upptäcker fler och fler detaljer i arrangemangen.”- Lira musikmagasin

Nu kommer de till Falun och ger både konsert och spelar till dans!

Fredag 1 september

Lokal: Lustgården, First hotel Grand, Falun

Kvällens program:
18.00–19.00 Kortkurs i dans: Lär dig snurra i polska med danspedagog Frida Modig och musiker Fabian Modig. De lär dig hur dansen och musiken hänger samman!

18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin – ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!

19.30–20.30 Konsert – BJÄRAN

20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Ola Bäckström, Jon Holmén och Maria Jonsson inleder. Bjäran kommer åter och kvällen avslutas av Fabian och Frida Modig.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Datum/Tid
Datum - 1 sep 2017
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori