Folkmusikcafé – Björn Ståbi & Per Gudmundson

 

 

 

 

 

 

Björn Ståbi – sedan tidigt sextiotal har han på många olika sätt bidragit till att popularisera folkmusiken i breda kretsar i Sverige. Detta utan att ge avkall på en gedigen känsla för det genuina och stilmässigt typiska i folkmusiken. Björn är bördig från Orsa i Dalarna och kom genom sin far, som också var spelman, tidigt i kontakt med den särpräglade folkmusikskatt som orsalåtarna utgör. Som sin främste läromästare räknar Björn orsaspelmannen Gössa Anders Andersson vars ålderdomliga och karakteristiska spel tydligt genljuder genom Björns fiol.

Per Gudmundson – en av våra mest uppskattade och respekterade spelmän, på egen hand såväl som i olika konstellationer. Rättvikslåtarna är grundton och inspirationskälla till en personlig spelstil som beskrivits som på samma gång kraftfull och lyrisk. Medlem sedan 1987 i ett av våra främsta folkmusikband – Frifot. 2006 mottog han Zornmärket i guld, en utmärkelse som utdelas till ”synnerligen framstående traditionsbärare”.

 

Kvällens program:
18.00 – 19.00 Visstuga med Kårebockens trallarlag

19.30 – 20.30 Konsert – Björn Ståbi & Per Gudmundson

20.30 – 23.30 Dansa eller lyssna till spelmän, Sara Parkman, Björn och Per, Kårebockens trallarlag samt konservatoriets folkmusikelever.

Hela kvällen: jam, mingel, mat och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

Datum/Tid
Datum - 27 sep 2013
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori