Folkmusikcafé: Carina Normansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carina Normansson, riksspelman från Möklinta utanför Sala i Västmanland. Hon spelar bland annat med Trio Schedin, duo med Josefina Paulsson och är legendarisk som musikalisk ledare och idémakare för WestMannaFolk. Låtar från Salatrakten inspirerar henne. Men när hon spelade upp inför Zornmärkes-juryn, som gav henne brons- och silvermärke, valde hon låtar främst från Hälsingland och Ore.

Under 80- och 90-talet var Dalarna hennes hemvist där hon var mycket uppskattad konstnärlig ledare i Falu Spelmanslag. Hon framträdde också ofta i dynamiskt duospel med Maria Jonsson. I svensk-brittiska kvartetten SWÅP med Karen Tweed, Ola Bäckström och Ian Carr gav hon ut fyra mycket uppskattade album.

Nu kommer hon till Falun och ger konsert!

Senare på kvällen inleder hon danspasset med WestMannaFolk: harpor och felor kryddas med tung bas, dansande klaviaturer, lidande lapsteel och glödande gitarr. En mustig musikgryta med rötter från Västmanland och med örter från när och fjärran. Polskor, med flyt, driv och släng, växlas med tvåtakt och vals.

”Soundet, energin och glädjen jag kände när jag hörde WestMannaFolk kom som en blixt från en klar himmel. Så storartade låtar, så storartade arrangemang. Ledda av Carina Normansson. De komponerar och arrangerar med sådan underbar känsla och lekfullhet! Alla behöver höra den här gruppen och inspireras till att forma sin egen.” Karen Tweed.

Kvällens program:
18.00–19.00 Årsmöte för medlemmar i FaluFolk
18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – Carina Normansson
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: WestMannaFolk, Carina Normansson solo samt i olika konstellationer med Frida Andersson, Mats Hellstrand och Ola Bäckström. Kvällen avslutas med Anna Ekborg från Konservatoriet.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset. Gratis inträde för medlemmar som kommer på årsmötet!

Datum/Tid
Datum - 26 feb 2016
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori