Folkmusikcafé: Ellinor Fritz & Leonor Palazzo


 

FaluFolk lyser upp höstmörkret med en cafékväll som klingar i södra Dalarnas tecken. Kvällens gästas av duon Ellinor & Leonor som består av Hedemorabördiga riksspelmannen Ellinor Fritz och belgiskfödda cellisten Leonor Palazzo. De har flera års musicerande ihop och många konserter bakom sig, men det var en turné till USA som gav duon mersmak till att ge fler uppträdanden tillsammans.

I deras repertoar återfinns en stor låtskatt från södra Dalarna, bestående av många okända pärlor som duon vill lyfta fram. Kvällen till ära får du lyssna och dansa till polskor och valser från Vika och Enviken, polonäser från Säter, musik från 1800-talets Svärdsjö och Ellinors favoritlåtar från Hedemora. Samt en och annan gammal Falupolska..

Ellinor är mest rotad i spelmansmusiken men har under de senaste åren verkat inom flera genrer som musiker och pedagog. I höst är hon aktuell i föreställningen Karmer kring blå, som spelas på Stockholms stadsteater.

Leonor har sin bakgrund i klassisk musik och har genom åren fördjupat sig i barockmusik med bl a Ensemble Bradamante. Efter examen vid Kungliga Konservatoriet i Bryssel flyttade hon till Sverige med passion för den svenska folkmusiken. Och hon blev fast!

Ellinor & Leonor bildades under 2011 och har spelat in en demo som finns att lyssna på här: http://ellinorleonor.bandcamp.com/album/demo 

 

Kvällens program: Södra Dalarna i fokus!
18.00 – 19.00 Kortkurs: Låtspel med Ellinor & Leonor. Alla instrument är välkomna!
19.30 – 20.30 Konsert – Ellinor & Leonor
20.30 – 23.30 Dansa eller lyssna till spelmän; Ellinor och Leonor, riksspelman Erik Köpmans, Lars Fredriksson med kvillrorna samt Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset


Datum/Tid
Datum - 25 okt 2013
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori