Folkmusikcafé: Erika Lindgren Liljenstolpe & Cecilia Österholm

 

 

 

 

 

 

 

Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm (fiol, nyckelharpa och sång) kommer från Norduppland och spelar traditionell och egenkomponerad musik med sprakande nerv och känsla.

Erika och Cecilia blev en duo 2002 och har turnerat flitigt runtom i Sverige, Europa och USA. De har medverkat i tv-program och på skivor, nu senast nystartade gruppen Systerpolskans uppmärksammade debutalbum, producerat och utgivet av Benny Andersson.

Erika blev Riksspelman i unga år och har bland annat Päkkos Gustafs hederspris och Upplands spelmansförbunds guldmärke på meritlistan.

Cecilia spelar också i den experimentella och prisbelönta duon Siri Karlsson som bland annat skrivit musik till TV-dokumentären om Astrid Lindgren.

Om duons senaste album ”Polska till Vendelsjön” (2015) har sagts:

Att folkmusiktraditionen lever och utvecklas – den uppländska inte minst – är det nya albumet med Erika & Cecilia ett förkrossande bevis för. Mycket bättre än så här kan det knappast bli (5 kajor i Uppsala Nya Tidning)

 Med sitt tredje album tar de samspelet till nya höjder (Lira)

 Allt verkar rymmas här. Utan att vara insatt i folkmusikens kulturhistoria fascineras jag likt ett barn inför hur just glädjen och vemodet samspelar. Det finns inget ålderdomligt över detta – tvärtom är nerv och närvaro det utpräglade draget (Tidningen Kulturen)

INFO: www.erikaochcecilia.se

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens program:
18.00 Årsmöte för medlemmar i FaluFolk
18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – Erika Lindgren Liljenstolpe & Cecilia Österholm
20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: kvällen inleds av Bjursås spelmanslag – mycket uppskattat för svängigt dansspel, Erika & Cecilia kommer åter och kvällen avslutas av Maria Jonsson & Lars-Göran Weinberg – tajt sammansvängande som teatermusiker och i FaluFolkBand.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Gratis inträde för medlemmar som kommer på årsmötet!

Datum/Tid
Datum - 24 feb 2017
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori Inga Kategorier