Folkmusikcafé: Fatang

               Uppländsk worldmusic

 

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Eriksson nyckelharpa, Olle Bohm slagverk, Peter Rousu gitarr/elbas

FATANG är och har varit stilbildande i sitt sätt att kombinera gladlynt, uppländsk folkmusik med orientalisk och afrikansk rytmik. Resultatet: ett omisskännligt, luftigt och jazzigt sound och driv som bara är – Fatang!

Henrik Eriksson är frontfigur och utgör ”förgrunden” i trion med sin krispiga, precisa spelstil. Han har lång erfarenhet av nyckelharpsspel både på scenen och i undervisningssammanhang, ordentligt rotad i tradition efter bl.a. August Bohlin och Eric Sahlström. Henrik är dessutom världsmästare, tillika riksspelman, på nyckelharpa.

Peter Rousu spelar gitarr och bas. Han målar med ackord, ger nya färger runt de traditionella melodierna. I arrangemangen strävar han efter det ”ultimata riffet” eller den fulländade basstämman. Och hans förflutna som jazz- och rockmusiker lyser hela tiden igenom, vilket ger musiken både skjuts och särprägel.

Olle Bohm har med sitt slagverksspel förnyat folkmusiken. Han plockar friskt från klassiskt orkesterslagverk såväl som afrotrumspel. Med ena foten i orkesterdiket och den andra på savannen skapar han en unik mix av rytmvärldar.

”Från första trumslaget i första takten på första låten finns det där, ett oemotståndligt beat som fortplantar sig genom hela skivan och lämnar en saknad efter sig som bara mättas av att börja lyssna om från början.” Ur Lira 2018

Kvällens upplägg:
Kl.18-19 Visstuga med Maria Ähdel: visor, trall och stämma – alla välkomna!

Kl. 19.30-20.30 Konsert med Fatang

Kl. 20.45 – 23.00 Lyssna eller dansa till spelmän: Årets spännande version av Konservatoriefolk, alltid danssvängiga Leontines samt kvällens konsertmusiker Fatang som lovar att ingen kan sitta still!

I pauser serveras öl, vin, kaffe med tilltugg.

Hela kvällen: jam och mingel – Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish, betalas på plats, inget förköp.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen.

All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

OBS! Vi förutsätter att du som kommer på vårt evenemang är fullvaccinerad, för din egen och andras säkerhet.

 

Datum/Tid
Datum - 29 okt 2021
18:00 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori