Folkmusikcafé: Jonny Soling & Fredrik Lundberg

Spelmän och pedagoger av världsklass!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonny Soling en viktig förebild i dagens svenska folkmusik i dubbelt mått. Dels som spelman med förkärlek för låtar från Orsa, Bingsjö och Rättvik, vilka han turnerat jorden runt och spelat. Dels som lärare för hundratals fiolelever på högskola, låtkurser samt på legendariska och omtyckta spelkursen på Malungs folkhögskola som han under många, många år ledde ihop med Kalle Amlöf. Egna kompositioner och låtar av förebilderna Nils Agenmark, Pål Olle och Gössa Anders utlovas.

Fredrik Lundberg – spelman och pedagog från Arvika, har varit en del av den traditionella värmländska och svenska folkmusiken sedan sent 80-tal och har spelat och undervisat i över 30 år. Spel till dans har alltid varit centralt för Fredrik. ”Att spela till dans är något av det bästa jag vet. Att få ägna sig åt samspelet med dansarna är fantastiskt. Jag når då ett spel, en musik, som jag aldrig når när jag bara spelar för mig själv. Det är ett privilegium.”

 

Nu kommer de till Falun tillsammans och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen Gott & Reco öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18 -19 Kortkurs i spel med Jonny Soling och Fredrik Lundberg.

18 -19 Kortkurs i dans med Magnus Samuelsson.

18.30 -19.15 Visstuga med Linnéa Wallander.

19.30 – 20.30 Konsert med: Jonny Soling & Fredrik Lundberg

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Jonny Soling och Fredrik Lundberg, Konservatoriefolk mfl. Jamma med andra spelsugna.

Inträde: 250 kr, medlem 180 kr – studenter halva priset. Endast swish, inget förköp. Har du inte swish – så hjälper vi dig, ta med jämna pengar.

Från och med 2024 kommer entrén till alla våra evenemang på Kulturhuset att ske genom dörrarna på Teatergatan 5, dvs längst in vid vändplanen.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus. Fri entré för medföljande assistent/ledsagare. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

 

Datum/Tid
Datum - 29 nov 2024
17:30 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14 (i rum 1 - gamla restaurang Elsborg)

Kategori