Folkmusikcafé: Kjell-Erik Eriksson

Foto: Eva Aspling

Kjell-Erik Eriksson har under tjugo år varit primus motor i numera vittberömda Hoven Droven, liksom i folkmusiktrion Triakel. Hans själfulla energi och låtspel står i en klass för sig. Det inrymmer såväl finstämd lyrik som fullt ös.

Kjell-Erik började spela fiol redan som barn, kom senare i kontakt med de lokala spelmännen i Offerdal och fick lära sig den levande Lapp-Nils traditionen. Han förkovrade sig sedan i fiolspelet på Malungs folkhögskola och arbetar idag som professionell spelman.

Kjell-Erik har på många sätt förnyat den jamtska folkmusiken och spritt den över världen. Både Hoven Droven och Triakel har blivit internationellt kända. 2001 utkom han med en soloskiva med låtar från Offerdal som en hyllning till hans inspiratörer och idoler, bl a Ante och Olle Falk.

2011 fick Kjell-Erik Spelmansförbundets finaste utmärkelse Lapp-Nilsmedaljen med motiveringen: ”Kjell-Erik har genom sin musikaliska begåvning fångat och tänjt många ungas intresse för vårt musikaliska kulturarv. Med kärlek till felan och tretakten skapas alltid bra energi kring Kjell-Erik, både som pedagog och dansspelman. Han är dessutom en synnerligen god berättare.” Nu kommer han till FaluFolk! Missa inte! Dessutom blir det låtkurs med Kjell-Erik.

Kvällens program:
18.00–19.00 Kortkurs i spel med Kjell-Erik Eriksson
18.30 Baren öppnar med matig soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – Kjell-Erik Eriksson
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Leontines inleder med Finnskogs-pols, Röros-pols, halling, rheinländer med otroligt danssväng, Kjell-Erik Eriksson kommer åter och kvällen avslutas som vanligt med vårt husband Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 170 kr, medlem 120 – studenter halva priset

Datum/Tid
Datum - 30 okt 2015
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori Inga Kategorier