Folkmusikcafé: Lajka

Svängiga rytmer och distinkta melodier!

 

 

 

 

 

 Mats Gawell, Linnea Aall Campbell och Isak Bergström.

Lajka bildades 2011 och har sedan dess skapat sig sin självklara plats på Sveriges folkmusikfestivaler och scener. Deras musik färdas genom tid och rymd och binder trådar mellan det främmande och det nära, där kärnan är den nordiska folkmusiken. Fram träder ett ljudlandskap av distinkta melodier och suggestiva rytmer, i en lika delar komplex som lekfull spelstil – ett samtal där instrumenten turas om att föra berättelsen framåt. Musiken lyfter och landar på samma gång!

Linnea Aall Campbell, fiol. Från Rengsjö i Hälsingland. Linnea har bland annat medverkat i indie/folktrion Beata Bermuda, Folk All-in Band, varit konstnärlig ledare för Hälsingebarocken med internationella Lynx Ensemble, teaterproduktionerna Söderblomsspelen och Gården (regi Hans Klinga).

Isak Bergström, dragspel. Från Forsa i Hälsingland. Isak har bland annat medverkat i det internationella Laya Bazaar, varit konstnärlig ledare i scenkonstföreställningen Den sista konserten och spelat i dans/teaterproduktionerna Fosterland samt Svensksåld.

Mats Gawell, gitarr och klockspel. Från Örebro. Utöver Lajka är Mats även medlem i folkmusiktrion Höst. Han är flitigt anlitad som frilansmusiker och har turnerat tillsammans med Mats Berglund, Harald Haugaard, Lyy med flera.

”Trion Lajka levererar en av festivalens bästa blandningar av svängiga rytmer och distinkta melodier. Det märks att bandet blandat olika stilar och influenser för att skapa en säregen och inbjudande rytmisk folkmusik.” – Västerbottenkuriren

Skivtrailer: https://youtu.be/AO2tNC5EWps

Live:https://youtu.be/WTKNDIl0E-4

https://youtu.be/IO1QTETUKE8

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens program:
18.00 Baren öppnar med kvällens soppa och kvällens husman, öl, vin mm.

18.00–19.00 Kortkurs: lär dig dansa slängpolska med Frida och Fabian Modig.

19.30–20.30 Konsert – Lajka

20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Västerdalslaget, Lajka & Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Tillgänglighet: Geschwornergårdens konsertlokal ligger i bottenplanet. Det finns ramp in till lokalen, inga trösklar eller trappor inomhus. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 28 sep 2018
18:00 - 23:30

Plats
Geschwornergården

Kategori