Folkmusikcafé: Lena Willemark & Roger Tallroth

Sprudlande mästarmöte!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lena Willemark –  Med en enkel summering är hon en av Nordens mest mångsidiga röster och musiker alla genrer inkluderade!
Men basen har alltid funnits i den folkmusik som formades av hennes uppväxt i Älvdalen i Dalarna. Från albumdebuten för 40 år sedan har hon sedan alltid haft en huvudroll i svensk visa, som sångerska, ofta på älvdalska, och som riksspelman på instrument som fiol och spilåpipa.
Detta har bland annat inneburit hela sex grammisar genom åren och huvudroller i band som Nordan, Groupa, Enteli och Frifot.

Roger Tallroth från Uppland har utvecklat ett eget unikt sätt att spela gitarr genom åren som satt djupa avtryck för kommande generationers gitarrister. En portalfigur för det svenska och nordiska strängaspelet! Tillsammans med Olov Johansson och Mikael Marin bildade han trion Väsen 1989, som har släppt otaliga plattor och turnerat över hela världen. Roger har spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.

Nu kommer de båda tillsammans och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen Gott & Reco öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18 – 19 Kortkurs i sång.

18 – 19 Kortkurs i dans med Magnus Samuelsson.

18 – 19 Spelstuga.

19.30 – 20.30 Konsert med: Lena Willemark & Roger Tallroth

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Ville Syri & Tommie Black-Roff, Lena Willemark & Roger Tallroth mfl. Jamma med andra spelsugna.

Inträde: 250 kr, medlem 180 kr – studenter halva priset. Endast swish, inget förköp. Har du inte swish – så hjälper vi dig, ta med jämna pengar.

Från och med 2024 kommer entrén till alla våra evenemang på Kulturhuset att ske genom dörrarna på Teatergatan 5, dvs längst in vid vändplanen.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus. Fri entré för medföljande assistent/ledsagare. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 27 sep 2024
17:30 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14 (i rum 1 - gamla restaurang Elsborg)

Kategori