Folkmusikcafé: Mia Marin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående folkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon spelar med grupperna Marin/Marin, MP3, NID och Ulrika Bodén Band, men kan även höras med Lena Willemark och Sofia Karlsson.

Hon har gjort teatermusik, nu senast till Mats Eks uppsättning av Utvandrarna på Dramaten i Stockholm. Hennes repertoar innefattar traditionell musik från Värmland samt låtar från olika delar av Norge, Gästrikland och Uppland. Mia är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, har varit frilansande yrkesmusiker i många år – och jobbar även som frilansfotograf!

Mia undervisar på Malungs folkhögskola, på Eric Sahlström Institutet i Tobo och är gästlärare på flera av Sveriges musikhögskolor samt vid kurser runtom i världen. Hon turnérar internationellt samt spelar in skivor med egna band eller gör studiojobb som medverkande på andras skivor.

Det är inget att hymla om, Mia Marin är en av våra absolut främsta fiolspelmän, både i musikaliskt och tekniskt hänseende. Hon har ett oförväget uttryck och smittande energi i sitt spel, det spritter av glädje, charm och briljans – men det är ett spel som inte väjer för konstnärliga utmaningar och djup, ett spel på högsta konstnärliga nivå.”

Sven Ahlbäck – professor i folkmusik vid Musikhögskolan i Stockholm, kompositör och musiker.

Nu kommer hon till Falun och ger både konsert, spelar till dans och ger spelkurs!

Kvällens program:
18.00–19.00 Låtkurs med Mia Marin: Kom och lär dig en rolig och svängig låt, (med arrangemang om det hinns med inom tidsramen), med tips och tricks från Mia Marin, värmländskan som flyger världen runt och spelar konserter och undervisar i fiolspel. En vitamin-injektion!

18.30 Baren öppnar med matig vegetarisk soppa, bröd, kaffe, bullar, öl, vin ja, allt du behöver för en bra start på kvällen!
19.30–20.30 Konsert – Mia Marin
20.40–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Falu spelmanslag bjuder upp till dans med folk och låtar från Dalarna, övriga Sverige och ibland Norge, laget trivs bäst i mötet med dansarna – då lever låtarna! Mia Marin kommer åter, hon har länge jobbat med samspelet mellan dansare och musiker med sin totala närvaro! Kvällen avslutas av Eemil Rutanen, Petrus Dillner och Jerker Hans-Ers – med instrumenten gitarr, nyckelharpa och hardangerfela frambringar de fängslande harmonier, innerlighet och ett hämningslöst driv av polska, vals och halling!

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset                                                   Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Datum/Tid
Datum - 31 mar 2017
18:00 - 23:30

Plats
Lustgården, First Hotel Grand

Kategori Inga Kategorier