Folkmusikcafé: MP3

Kraftfullt och dansant stämspel!

 

 

 

 

 

Foto: Mia Marin

 

 

MP3 är: Mattias Perez gitarr, Nina Perez fiol samt Mia Marin femsträngad fiol.

Med ett sväng och en energi som kan flytta berg äntrar MP3 scenen. Efter mer än tolv år som grupp kan de knappast kallas nykomlingar längre, utan kan snarare räknas bland de mest bokade och uppskattade svenska folkmusikgrupperna. Inte minst bland danspubliken!

Den bubblande, kraftfulla musiken från västra Sverige är deras signum. Låtarna har en fot stadigt planterad i den traditionella musiken, medan den andra ständigt tassar runt bland andra intryck och genrer tills en alldeles egen MP3-blandning uppstår, och efter en konsert lämnas ingen oberörd. De har även turnerat en hel del utomlands, i exempelvis Skottland, Belgien och Danmark. Alla tre är utbildade musiklärare som undervisar i folkmusik på några av Sveriges mest framstående musikhögskolor och folkhögskolor.

Om MP3:

” Gitarr har blivit ett allt vanligare instrument i svensk folkmusik och Mattias Pérez tillhör definitivt en av de bättre gitarristerna. Nu har han startat en trio tillsammans med fiolspelmännen Nina Perez och Mia Marin, och det låter verkligen sanslöst bra. Det är drivet och varierat och härligt sentimentalt.” Po Tidholm, Dagens Nyheter

” De tre musikerna är alla engagerade i att både förvalta och förnya folkmusiken och slipa dess uttrycksmedel. De gör det med stor medvetenhet och spelskicklighet. Nina och Mia driver fram musiken i ett oemotståndligt tätt och personligt samspel som imponerar.” Gunder Wåhlberg, Lira

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens program:
18.00 Baren öppnar med kvällens soppa och kvällens husman, öl, vin mm.

18.00–19.00 Kortkurs i spel med Mia Marin.

19.30–20.30 Konsert – MP3

20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Hans Ehrling med Monica Sommarström och Stefan Steger, MP3 samt Konservatoriefolk.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Tillgänglighet: Geschwornergårdens konsertlokal ligger i bottenplanet. Det finns ramp in till lokalen, inga trösklar eller trappor inomhus. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 30 nov 2018
18:00 - 23:30

Plats
Geschwornergården

Kategori