Folkmusikcafé: Olle Moraeus, Perra Moraeus & Leif Göras

Finfrämmande från Orsa

 

 

 

 

 

Olle Moraeus spelar fiol i gruppen och är mellersta brodern Moraeus. Jobbar som musiklärare, utbildad vid musikhögskolan i Örebro.

Leif Göras spelar fiol och står till 99% för andrastämmorna. Utbildad vid musikhögskolan i Ingesund. Dirigentutbildning. Spelmanssläkt. Fadern Göras Anders Persson, känd spelman från Östbjörka by.

Perra Moraeus spelar fiol, klarinett, saxofon, spilåpipa samt div. flöjter. Är äldsta brodern Moraeus. Jobbar som musiklärare, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg.

Musikstilen betecknar spelmännen själva som ”Vanlig svensk spelmansmusik som vi upplever den – traditionsmedvetna låtar i ny stil” I botten finns såväl Orsa- som Rättviks- och Älvdalsdialekt. Samtliga i gruppen har rötter i dokumenterade spelmanssläkter.

-Våra vänner säger att musiken speglar oss väldigt mycket mer, konstaterar Perra Moraeus. Det är musik typisk för vår vardagssituation som spelmän, den musik vi lever och arbetar med. Bruksmusik, som spelas till bröllop, fest och dans. Levande musik i högsta grad.

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens program:
18.00–19.00 Spelkurs med Olle Moraeus.

18.30 Baren öppnar med kvällens soppa och kvällens husman, öl, vin mm.

19.30–20.30 Konsert – Olle Moraeus, Perra Moraeus & Leif Göras.

20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Olle och Perra Moraeus med Leif Göras, Farbror Blå & Tanterna samt Anna Ekborg.

Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Lokalen Geschwornergården har god tillgänglighet för människor med rörelsehinder. In till lokalen finns en ramp, och lokalen är utformad i ett plan utan trösklar. Det finns handikapp-toalett. Det finns ingen hörslinga men vi har en mycket bra ljudanläggning som förstärker all musik och allt tal. Vi använder inte stroboskop eller rökmaskiner.
Vill du veta mer om lokalen, ring 023-7022075 eller maila: hej@geschwornergården.se.

Datum/Tid
Datum - 26 jan 2018
18:00 - 23:30

Plats
Geschwornergården

Kategori