Folkmusikkväll: Draupner

Samspel med puls, drivkraft, harmoni och humor.

Görgen Antonsson fiol

Henning Andersson 5-strängad fiol

Tomas Limpan Lindberg gitarr, bosoki

 

 

Trion Draupner har under tjugoåtta år förgyllt folkmusikvärlden med sin spelglädje och låtdynamik. Allt började med musiktävlingen Musik Direkt 1995 där Draupner kammade hem fyra av totalt sju priser. Resten är historia.

Mixen av egna låtar och den traditionella låtskatten från Hälsingland har gjort Draupner till en av de ledande folkmusikgrupperna i Sverige. De månar om traditionerna men tar samtidigt de gamla låtarna till nya höjder med ett träffsäkert och glödande melodispel.

Deras första skiva väckte uppmärksamhet för sin glöd, energi och vitala samspel. Efterföljande skivorna Arvet och Hälsingland fick också lysande recensioner där kritiker sammanfattat deras musicerande som stundtals så intensivt, hetsigt och medryckande att man nästan frågar sig vad man ska med rock’n roll till. En konsert med Draupner bjuder på knivskarpt lir, unik drivkraft, skön harmoni och stora doser humor. En fantastisk spelglädje helt enkelt!

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans.

Kvällens upplägg:

19.00 Baren öppnar, plats för jam och mingel

19.30-20.30 Konsert med Draupner

20.30 Baren öppnar igen

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Konservatoriefolk, Täpp Ida Almlöf samt Draupner.

Inträde: 200 kr, medlem 150 kr – studenter halva priset. Endast swish, inget förköp.

Tillgänglighet: Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Datum/Tid
Datum - 25 mar 2022
19:00 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori