Förnatta med Tibble Transsibiriska

Vi har den äran att presentera vår huvudakt på årets Förnatta:

TIBBLE TRANSSIBIRISKA

(Förnatta är upptakten till Folkmusiknatta som sedan följer på Kulturhuset på lördagen.)

Kassan öppnar kl. 18.30

Köp din biljett här (eller vid dörren): biljett Förnatta och Folkmusiknatta

Restaurang och pub under hela kvällen.

Program från kl. 19:

  • 19.00 Falu spelmanslag spelar till dans
  • 20.00 TIBBLE TRANSSIBIRISKA
  • 22.00 Little Willies – spelar låtar av Wille Toors, legendaren från Malung som föddes för 100 år sedan. Bandet, som är Dalecarlia Music Awards-vinnare består av Janne Åslund, Hans Rosén, Jakob Ainegren och Staffan Wiklander.
  • 22.45 Konservatoriefolk

INFO OM TIBBLE TRANSIBIRISKA:

Tibble Transsibiriska är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gypsy/ balkan-band, som fått publiken att dansa hejdlöst både i Sverige, Europa och Kina. Med rötter i svensk musik och en stor passion för romsk musiktradition och Balkanmusik, skapar de ny musik som vittnar om kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser!

I november 2011, i den lilla byn Tibble utanför Leksand i Dalarna, startade för sju år sedan ett märkligt projekt. Två grannar fick för sig att börja spela romsk musik tillsammans. Eftersom båda jobbat med filmmusik, låtskriveri och massor av musikprojekt fanns ett stort kontaktnät. De hittade snabbt skickliga musiker som ville vara med på tåget. Tibble Transsibiriska bildades och växte till ett sexmannaband. Tibble, en by med djupa rötter i den svenska folkmusikmyllan, hade fått ett helt eget gypsyband!
TIBBLE TRANSSIBIRISKA har skapat en unik stil med texter på svenska och inslag av romanes, något helt nytt på världsmusikscenen. Medryckande och dansvänliga balkantoner blandas med smäktande, gråtmilda mollsånger.  

Medlemmar
Johan Testad – Sång och gitarr
Jonas Runefelt – Domra och sång
Martin Kjellgren – Slagverk och sång
Emil Rotsjö – Fiol och sång
Hiroko Nishikawa – Saxofon och sång
Sergiusz Markowski – Dragspel och sång
Stian Grimstad – Bastuba

 

Datum/Tid
Datum - 11 nov 2022
18:30 - 23:45

Plats
Kulturhuset tio14

Kategori