Förnatta: Dansparty med KÄLLMANOS m.fl.

Brokig bakgrund bakom svänget!

Förnatta, vår upptakt till Folkmusiknatta, går av stapeln fredag den 3 november!
* Plats: Kulturhuset tio14
* Restaurang och pub under hela kvällen med Gott & Reco
* Entré: 200 kr, medlem i FaluFolk eller Folkmusikens Hus 180kr, studenter halva priset.
 
Kvällens upplägg:
– 18.30 Kassan och restaurangen öppnar
– 19.00: Svängiga Falu spelmanslag i full frihet!
– 20.00: KÄLLMANOS – kvällens huvudakt. Mer info nedan.
– 22.00: Arvid Barnö Thuresson & Daniela Söderlund. Fiol och flöjt. Traditionella dalalåtar – med duons alldeles egna och omtalade tvist!

 

KÄLLMANOS från Falun spelar musik med rötterna i solen: lite latin, en gnutta afro, colombiansk cumbia och finsk bossa nova. Gärna också en och annan smörig tex mex-ballad. Kanske till och med folkparks-jazz på Rättviks-mål om andan faller på. Influenserna är alltså många, men alltid med sväng och spelglädje som gemensam nämnare. Både egna och andras låtar står på repertoaren. Samstämmiga vittnen säger att det är omöjligt att sitta still när kvintetten spelar!

KÄLLMANOS består av fem rutinerade musiker, som tillsammans ritar en brokig svängkarta. Basisten Håkan Nordgren är flerfaldig svensk mästare i bluegrass med bandet Grassride. Ronnie Svenblad, klaviatur, har turnerat med Robin Gibb från Bee Gees och varit professionell dansbandsmusiker. Trummisen Reidar Sjödén har ett förflutet inom afropop och blues i Göteborg, bland annat i storbandet Mama Maluma samt High Odds Blues Band. Han har även turnerat i Västafrika med kora-maestron Lamine Cissokho i gruppen Cosmogriot. Anders Jansson, dragspel, är sedan många år ankare i Dala-Floda spelmanslag och djupt rotad i folkmusiken, men lirar även klezmer, Piazzolla-tango och zydeco närhelst tillfälle gives. Sist men inte minst: Hans-Erik Källman, kapellmästare, frontman och sångare, som spelar blås, el-ukulele och percussion, När han inte översätter utländska sångtexter till Vikarby-dialekt rör han sig gärna i de dynamiska musikkretsar som befolkar ukulele-bältet Rättvik-Furudal-Skattungbyn.

Datum/Tid
Datum - 3 nov 2023
19:00 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14 (i rum 1 - gamla restaurang Elsborg)

Kategori