Förnatta inför Folkmusiknatta med GKN5

 

Efter succén med Förnatta förra året laddar vi nu om och tar repris! Fredagen 9 november är du välkommen att värma upp inför Folkmusiknatta på det bästa sätt vi kan komma på. God mat, dryck, buskspel och dans på Geschwornergården uppe vid Falu Gruva tillsammans med stekheta GKN5. Spelkvinnan Guro Kvifte Nesheim har med sin kvintett på kort tid slagit publiken med häpnad och nu kommer de till oss.

Guro Kvifte Nesheim växte upp med att spela hardingefela och en av hennes viktigaste lärare är spelmannen Salve Austenå. Nu har Guro, efter att ha bott i Sverige ett antal år, satt ihop ett band med några av sina favoritmusiker till vilka hon fört Austenås tradition vidare. Denna låttradition tillsammans med Guros egenskrivna material i samma stil utgör repertoaren för GKN5. Kvintetten utforskar metoder för att bevara karaktären hos Hardingefelemusiken, som är starkt inriktad på solistiskt spel, i samspelet med varandra. Grundtanken är att förstärka det som redan finns i låtarna med fler instrument än hardingefela.
GKN5
Guro Kvifte Nesheim – hardingfele/hardanger D’amore
Thomas Eriksson – cittern/tolvsträngad gitarr
Anna Malmström – klarinett/basklarinett
Anna Gustavsson – nyckelharpa
Jens Linell – slagverk
Kvällens program
18:00 – Serveringen öppnar
20:00 – Konsert – GKN5 (200kr)
21:15 – Dansa eller lyssna till spelmän: Ingesunds Musikhögskola, Malungs Folkhögskola, m fl.
Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Köp biljett till konserten med GKN5 här!Tillgänglighet: Geschwornergårdens konsertlokal ligger i bottenplanet. Det finns ramp in till lokalen, inga trösklar eller trappor inomhus. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Förnatta och Folkmusiknatta görs som ett samarbete mellan Folkmusikens hus och FaluFolk musik&dans med stöd från Falu kommun och Bilda Mitt.

Datum/Tid
Datum - 9 nov 2018 t.o.m 10 nov 2018
18:00 - 01:00

Plats
Geschwornergården

Kategori