Förnatta: Sara & Samantha Matriarkerna

Folkmusiknatta börjar i år på Geschwornergården vid Gruvan och på scenen står två klart lysande folkmusikstjärnor på novemberhimlen!

Efter dundersuccén med Fäboland som spelat för utsålda hus över hela Sverige kommer nu uppföljningen från Sara och Samantha – MATRIARKERNA. Matriarkerna är duons debutplatta och på skivan har de bjudit in sina bästa traditionsbärare, hjältinnor och inspiratörer att gästa. På skivan hörs bland annat Lena Willemark, Susanne Rosenberg och Ellika Frisell m fl.

I samband med skivsläppet drar Sara & Samantha land och rike runt på releaseturné. Till varje konsert bjuds en lokal traditionsbärerska in från orten de spelar på att gästa konserten. Möten mellan generationer och diskussioner om tradition och tradering står som en stadig grund till skivan och så även till konserterna i samband med skivsläppsturnén.

Sara & Samantha har spelat tillsammans i över 9 år runt om i Sverige och Europa. 2015 var de nominerade till Årets Traditionsbärare på Folk- och Världsmusikgalan. 2016 var duon ute på turné med succéföreställningen Fäboland i samarbete med Riksteatern. 2017 är de än en gång nominerade vid Folk- och Världsmusikgalan som Årets Trad med föreställningen Fäboland. Sara & Samantha ser till att folkmusiken tar och får utrymme i nya sammanhang, vilket gör dem till pionjärer i Sveriges samtida kulturscenen.

Förnatta på Geschwornergården öppnar kl 19:00 med fritt inträde för spel och dans. Vill man gå på konserten kl 21:00 så kostar det 200kr (150kr medl/100kr stud). Du kan även köpa en helhelgsentré som inkluderar både konserten och Folkmusiknatta följande dag för 300 kr (150 stud).

Kvällen anordnas av FaluFolk Musik & Dans i samarbete med Folkmusikens hus i Rättvik och Studieförbundet Bilda Mitt.

Biljetter
Köp din biljett här!

Datum/Tid
Datum - 10 nov 2017 t.o.m 11 nov 2017
19:00 - 00:30

Plats
Geschwornergården

Kategori