Förnatta: Mattias Perez trio – MP3, Ale Carr, Jularbo String band

FÖRNATTA – inför Folkmusiknatta
 
Huvudakt: Mattias Perez trio – MP3
Mattias Pérez – gitarr, Nina Pérez – fiol, Mia Marine – femsträngad fiol.
 
Med ett sväng och en energi som kan flytta berg äntrar MP3 scenen. Efter mer än tolv år som grupp kan de knappast kallas nykomlingar längre, utan kan snarare räknas bland de mest bokade och uppskattade svenska folkmusikgrupperna. Inte minst bland danspubliken!
Den bubblande, kraftfulla musiken från västra Sverige är deras signum. Låtarna har en fot stadigt planterad i den traditionella musiken, medan den andra ständigt tassar runt bland andra intryck och genrer tills en alldeles egen MP3-blandning uppstår, och efter en konsert lämnas ingen oberörd. 
 

Men först ut på scenen får vi njuta av Ale Carr samt den nya konstellationen Jularbo String band med några av Sveriges främsta musikanter på gitarr, luta, mandolin och mandola som spelar dragspelsmusik utan dragspel! Tillsammans med saz-virtuosen Idris Jaffo från Aleppo i Syrien sätter de tänderna i kända och okända kompositioner av Carl Jularbo och andra gammeldansmelodier. Resultatet blir virtuost, svängigt, improvisatoriskt och vackert – och på en gång nytt och välbekant! 
 
 
 
Efter konserterna – dans till: MP3, Hopslaget, Klara fönster, Konservatoriefolk m.fl.
 
Servering med soppa, smörgås, kaffe, the.
 
 
Arrangerar gör FaluFolk musik & dans i samarbete med Folkmusikens hus, Studieförbundet Bilda Mitt och Högskolan Dalarna.

Datum/Tid
Datum - 12 nov 2021
19:00 - 23:00

Plats
Mediehuset Högskolan Dalarna

Kategori