Konsert: Carrie Rodriguez

Passionerad americana

 

 

 

 

 

 

 

Carrie Rodriguez är sångerska, låtskrivare och fiolspelare och ett av de största namnen på americana-scenen i USA. Skandinavien får i 3 veckor chansen att åter bekanta sig med denna nästan oförskämt begåvade musiker och sångerska. Måndag 16 september kommer hon till Dalarna!

Carrie Rodriguez är född och uppvuxen i Austin, Texas. Hon började spela fiol när hon var fem år. Hon hade precis avslutat sin utbildning på prestigefyllda Berklee College of Music när Chip Taylor ”upptäckte” henne 2001. De båda kom att göra tre klassiska duettplattor innan Rodriguez valde att satsa på en solokarriär och egna skivor.

På senaste plattan har Carrie Rodriguez åter samarbetat med Chip Taylor som skrivit flera av låtarna. Tillsammans har de skapat ett album som innehåller allt det som Carrie Rodriguez utstrålar live: intensitet, spelglädje, passion, värme och kärlek.

Carrie Rodriguez har spelat in med John Mayer, Patty Griffin och Los Lonely Boys och live med Lyle Lovett, John Prine, Bill Frisell, Alejandro Escovedo, Los Lobos och Ricki Lee Jones. Förra året turnerade hon i USA med Jeff Bridges.

Inget inträde – frivillig kollekt.

Lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=V77lApssTdY

Mer info om Carrie:http://www.carrierodriguez.com/about

Detta evenemang är ett samarbete med Bjursås församling.

Datum/Tid
Datum - 16 sep 2013
19:00 - 20:30

Plats
Bjursås kyrka

Kategori