Konsert: Trio Wolski

Falufolk bjuder in till en magisk afton på Gamla Elverket i februari!

Trio Wolskis musik är en mix av traditionella nordiska folkmelodier och egna kompositioner. Genomarbetade arrangemang varvas med fria improvisationer och med deras instrumentsättning skapar de musik som ständigt skiftar i dynamik och intensitet. Gruppen har sin bas i folkmusiken men det har inte hindrat dem från att bryta traditionen och ge konserter utanför den traditionella folk- & världsmusikscenen.

Gruppen blev nominerad till årets nykomling på Danish Music Awards Folk 2016 och fick därefter möjlighet att spela på flera stora folkmusikscener runtom i Sverige och Danmark.

Våren 2018 blev de nominerade till årets nykomlingar på Folk- & Världsmusikgalan i Norrköping och samma vår släppte de också sitt första Album ”Late Bloomer”.

Under kommande år ska de göra samarbeten med såväl Musik i Syd UNGA som med den danska motsvarigheten LMS (Livemusik i skolor). Hösten 2018 verkar de också som musiker i musikalen Pelle Erövaren på Østre Gasværk Teater i Köpenhamn.

”En ny spännande Malmötrio med fiol, dragspel och cittern som redan bokats av en lång rad arrangörer.”
– Folk- & Världsmusikgalan (2018)

”Det är inte bara den ovanliga instrument sammansättningen som kommer att få folk att räta upp sig i bänkraderna, materialet är välarrat och välspelat och de har både skit under naglarna och spetsknypplad i arsenalen”
– Magnus Östnäs, Lira (2018)

Biljettpris:
Icke medlem: 200:-
Medlem: 150:-
Studerande: 100:-
Årsmötesdeltagare: 0:-

OBS! I samband med konserten (innan) kommer föreningen FaluFolkmusik och Dans ha årsmöte. Årsmötesdeltagare som även vill gå på konserten måste förboka sin plats via länken nedan, samt ha betalt in sin medlemsavgift för detta kalenderår!

Arrangerar gör FaluFolk musik & dans i samarbete med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda Mitt.

Datum/Tid
Datum - 15 feb 2019
20:00 - 22:00

Plats
Gamla Elverket

Kategori