Sandén-Nygårds-Carr

FaluFolk presenterar stolt denna eminenta dala-trio som vi fick höra lite av på en av Falu Folk Nights i februari under skid vm. Nu får de blomma ut i en egen konsert på Gamla Elverket i Falun den 18 april. Caféet öppnar kl 18 där man kan avnjuta Elverkets klassiska linssoppa med hembakat bröd. Musik från kl 19.

En Dalatrio där var och en är etablerade folkmusiker med många års erfarenhet från scenen men även inom film och teatermusik. Här har de hittat sitt forum, musiken kan beskrivas som en blandning av traditionell svensk folkmusik med tydliga influenser från den keltiska musiken.

”The end result is quite beautiful and passionate, at the same time full of energy and power”. FolkWorld #49 11/2012

”Det finns tryck och tyngd i den nytraditionella musiken” Leif Carlsson Tidningen Kulturen

Sofia Sandén (sång, fiol, viola da´more)
Hon tolkar sångerna på fullaste allvar, ömsint och lyhört. Någon skrev: ”Jag hittade din musik av en ren slump. Din röst och dina sånger är tidlösa”.
Har tidigare hörts i bland annat folkmusikgruppen Ranarim .

Anders Nygårds (fiol, viola, mandolin)
När Anders spelar står tiden still. Obevekligt. En riksspelman på stadig grund men i samma stund nyfiken, mångsidig musiker och kompositör som arbetat med artister som Lars Winnerbäck, Freddie Wadling och Ale Möller. (Teater och filmmusik bl a ”Masjävlar”, ”Under Hallonbusken” och senaste filmen ”Hallå Hallå” av Maria Blom).

Ian Carr (gitarr)
Har skapat ett alldeles eget sound med sitt gitarrspel, där sväng, rytm och intrikata melodier bildar en fantasifull helhet. En slags keltisk väv i Dalamiljö. Har spelat med svensk/engelska folkbandet SWÅP och brittiska folkmusiker som Kate Rusby.

Entré 180:- (medlemmar 120:-) Halva priset för student.

Datum/Tid
Datum - 18 apr 2015
19:00 - 22:00

Plats
Gamla Elverket

Kategori Inga Kategorier