Om föreningen

Falufolk musik & dans – en ideell arrangörsförening för folk- och världsmusik i Falun som bildades i maj 2011. Falu kommuns utsåg oss till årets kulturpristagare 2019.

Vårt mål är att presentera fantastiska, sprudlande, intima och mysiga evenemang. Det finns plats för många att engagera sig och komma med idéer.

I föreningen finns tre arbetsgrupper:

• Cafékvällar – kontaktperson Ann Sjödén
    • Konserter: folk- och världsmusik – kontaktperson Tove Lindborg
    • Barn- och ungdomsarrangemang – kontaktperson Marie Althar-Cederberg

Vill du vara med och jobba i någon arbetsgrupp? Planera evenemang, komma med idéer, affischera, fota/filma till vår FB, sitta i kassan eller vara behjälplig på annat sätt? Allt är av intresse, stort som smått.

Eller vill du tipsa om oss om musiker du vill ska komma hit?

Kontakta oss via vårt e-postformulär:  FaluFolk

Fr o m februari 2020 består FaluFolks styrelse av:

• Alf Tangnäs – ordförande
  • Tove Lindborg – vice ordförande, konsertgrupp
  • Stig Meiton – kassör
  • Nils Wålstedt – sekreterare
  • Marie Althar Cederberg –  barngrupp
  • Ann Sjödén, cafégrupp

Vi samarrangerar och arbetar med stöd av Kulturrådet, Falu Kommun, Folkmusikens hus, Gamla Elverket, Bilda, Gruvortens B&B, Geschwornergården, Aspeboda polskevänner samt Plastic Paddy.